Historische tramoptocht Den Haag

Ter ere van 150 jaar tram in Den Haag heeft First Service Business Events de Historische tram optocht mogen organiseren.

Deze optocht vond plaats op drie locaties:

  • het Gemeente museum Den Haag 
  • het Zwarte Pad
  • de Grote Kerk Den Haag

De optocht begon bij het Gemeente museum, de 25 trams stonden hier opgesteld voor de belangstellende en de genodigden. Hoewel de weersvooruitzichten gunstig waren, kwamen er helaas enkele regenbuien over die de feestvreugde niet konden drukken. Na ontvangst vertrokken de 25 trams en 300 gasten naar het Zwarte Pad voor de officiële opening.

Op het Zwarte Pad werd alles afgezet voor hoog bezoek. Het podium stond klaar voor het officiële gedeelte. De aanwezigen konden allemaal een plekje vinden aan het hek. Na een rit van ongeveer 30 minuten kwamen de meeste trams aan op het Zwarte Pad.

Even later arriveerden ook Koning Willem-Alexander, burgemeester Jozias van Aartsen, HTM directeur Jaap Bierman en nog enkele hoogwaardigheidsbekleders.

Na een kort praatje van HTM-directeur Bierman luidde de koning de bel en gaf daarmee het startsein voor de optocht. De koning reed zelf ook mee, in open aanhangrijtuig 505. Aan de eindbestemming van de optocht, het Kerkplein, vond de officiële presentatie plaats van de nieuwe Avenio-tram, die de voorgaande nacht vanuit Duitsland naar Den Haag overgebracht was.

Na de onthulling was er in de kerk nog een borrel in de Grote Kerk Den Haag voor alle genodigden. Dit evenement was een groot succes.