Big Jump 2018

Op zaterdag 7 Juli jl. hebben wij Dunea mogen assisteren bij de organisatie van de Big Jump in de Neswaarden, Aalst. Elk jaar springen in heel Europa tienduizenden mensen tegelijkertijd in de rivieren en meren om hun liefde voor de waterwegen van het continent te tonen. Dit was het derde jaar dat Dunea deel uitmaakte van deze Big Jump en wij mochten hen dit jaar ondersteunen in de voorbereidingen.

The Big Jump & Waterfestival zijn onderdeel van de campagne #MijnBron, waarin de waarde van de Afgedamde Maas centraal staat. Doel van de campagne is om deze waarde voor mens en natuur zichtbaar te maken en te beleven, zodat wij niet vergeten er goed voor te zorgen. Dunea heeft een bijzonder belang bij de waterkwaliteit van de Afgedamde Maas, omdat het rivierwater wordt gebruikt voor de productie van drinkwater voor 1,3 miljoen mensen in het westen van Zuid-Holland.

De invulling van het programma:

De Big Jump begon om 13.00 uur met sport, spel, info over waterkwaliteit en live muziek van ‘Spark of Sanity’. First Service heeft hiervoor marktkraampjes, omkleedtenten, professionele sportbegeleiding, glittertattoos, techniek en AV verzorgt. Om 15.00 uur was het dan zo ver: de Big Jump. The Big Jump werd dit jaar begeleid door Jochem van Gelder, de tv-presentator uit Gelderland. Tevens was Li An Phoa van Drinkable Rivers bij het festival aanwezig. Zij maakte een voetreis langs de Maas om de kwaliteit van rivierwater onder de aandacht te brengen.

Het festival was om 16.30 uur afgelopen. Uiteraard was First Service ook verantwoordelijk voor de afbouw en nazorg van het evenement. Het was een zeer geslaagd evenement en wij hopen dat wij Dunea ook volgend jaar weer mogen ondersteunen.

 

Big Jump